miercuri, 13 martie 2019

Capsun Albion denumire stiintifica Fragaria x ananassa, un soi foarte productiv care formeaza tufe de o vigoare medie şi cu productivitate ridicata


Capsun Albion denumire stiintifica Fragaria x ananassa, un soi foarte productiv care formeaza tufe de o vigoare medie şi cu productivitate ridicata



Capsun Albion denumire stiintifica Fragaria x ananassa, un soi foarte productiv care formeaza tufe de o vigoare medie şi cu productivitate ridicata, cu frunze mari, adaptat la condiţiile climatice din Romania iar în zonele foarte ploioase este recomandat cultivarea în spații protejate. Florile au un diametru mare, sunt numeroase, cu polen viabil, parfum puternic. Este un soi remontant timpuriu.

Fructele sunt de dimensiuni mari, foarte mari (media 30 gr.), cu formă lungă conică, consistența este bună, culoarea exterioară este un roşu strălucitor cu o pulpă de culoare deschisă.

Fiind un soi remontant Albion produce fructe începând din luna mai până în octombrie la venirea înghețului. Are un randament ridicat de fructificare se pot obtine de la 500 g pana la 1 kg/plantă în condiții optime.

Capsun Albion este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate soiuri de capsun de catre cultivatori, datorita:


  • productiei ridicate
  • rezistentei ridicate inghet pana la -25°C
  • pretentiilor scazute fata de sol
  

Mai multe informatii despre produs gasiti daca accesati butonul AICI !!!


Alege sa consumi fructe proaspete si sanatoase chiar din gradina ta. Fructele pot fi prelucrate, sub forma de compot, dulceata, gem, sucuri, nectaruri. Pe langa gustul delicios benefiziezi si de un aport crescut de proteine, vitamine si minerale.

Turba acida standard - pH-ul solului şi îmbunătăţeşte proprietăţile fizico-chimice ale acestuia. Este recomandată pentru plantarea speciilor acidofile precum: afin, castan, kiwi, și oricăror alte plante care preferă un pH mai mic de 5.

  • pentru acest tip de plante se foloseşte un procent cuprins între 40-50% de turbă, ce se amestecă cu pământul, la plantare.
  • se recomadă administrarea anuală, în straturi de 2-3 cm grosime. O dată cu apa de udat va pătrunde în sol oferind aciditatea necesară.

Amestecul acid este produs la noi în pepinieră prin mixarea turbei naturale de sphagnum cu rumeguș de rășinoase și îngrășăminte cu eliberare controlată.

Mai multe informatii despre produs gasiti daca accesati butonul AICI !!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu